Wydarzenia | Wywiady | TOP 10 | Showbiznes | Jezyk indonezyjski | Biznes PL-IND | Kontakt
 

SMAKI INDONEZJI

egzotyczna kuchnia

Przepisy na dania - Soto Bandung - indonezyjska zupa

Autor: Jovanka

Składniki:

- 25 dkg wołowiny,
- 1,25 litra mleka,
- 5 dkg kokosowej mączki,
- 10 dkg białej kapusty,
- czubata łyżeczka tapioki,
- łyżeczka przyprawy do zup,
- 2 jaja,
- mała cebula,
- ząbek czosnku,
- otarta skórka z cytryny,
- szczypta pieprzu,
- łyżeczka soli,
- pół łyżeczki imbiru

Wykonanie:

- na mleko wsypać kokosową mączkę, zagotować, odstawić na pół godziny

- odlać mleko, odcisnąć płatki a uzyskany płyn - połączyć z mlekiem

- zalać mięso kokosowym mlekiem

- dodać poszatkowaną kapustę, skórkę cytrynową i czosnek roztarty z solą

- gotować do miękkości

- pokroić na cienkie paski mięso

- dołożyć do zupy

- dodać tapiokę, pieprz i gotować kilka minut

- podać z ugotowanymi na twardo jajami oraz pokrojoną na plastry i usmażoną cebulą.

 

 

 

 

 moja-indonezja.pl

Imię:
Twój
email:
 

 

- Soto Bandung - indonezyjska zupa >>

- Nasi goreng - smażony ryż >>

- Semur kambing - duszona baranina >>

- Sate ayam - szaszłyki z kurczaka >>

- Rujak - sałatka owocowo-warzywna >>